Floor de Bruyn Kops

 

'Schilderen is passie en geluk, kunnen loslaten, op zoek gaan naar iets wat je wellicht nooit helemaal zal vangen, het is als een lintje dat zich steeds verder uitrolt, steeds op een andere manier'. 
Floor probeert haar landschappen, naakten en stillevens te vangen in een beeld zoals zij dat wil. Maar dan - al werkende - laat zij haar plan los en komen de dingen zomaar te voorschijn, soms net wat anders. En uiteindelijk valt alles samen met haar begin idee. Soms weet zij niet precies waarnaar zij op zoek is, en wordt dat pas gaandeweg duidelijk. 
 'Iedere serie, ieder schilderij is een avontuur, is nieuw, hoe miniem dat soms ook lijkt’

Pablo Picasso zei eens ‘Iedereen wil de schilderkunst begrijpen! Waarom ook niet het gezang van de vogels? Waarom houden wij van bloemen, de nacht, al wat ons omringt zonder te vragen wat het betekent.’ Toelichting op mijn laatste werk: het gaat over vorm, structuur en kleur en komt voort uit een proces dat steeds wat opschuift naar abstractie of figuratie, naar veelheid of eenvoud. Ik werk met papier, linnen, knipsels, potlood en verf. Het thema is de betrekkelijkheid der dingen.   

 

Slideshow

                  

 
    

 
 

 

  

 

 

 

Click hier voor slideshow Floor de Bruyn Kops

meer info:  www.floordebruynkops.nl

E mail:          art@floordebruynkops.nl

 

Kunstkring Bloemendaal FIORE  | info@kunstkringbloemendaal.nl